- טיפול בתסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS) באמצעות תכשירים אנטי סכרתיים
נשים הסובלות מ- PCOS ובעלות תנגודת לאינסולין (העמסת סוכר לא תקינה), מקובל לטפל היום בתכשירים המעודדים את פעילות האינסולין ומצמצמים את יצירת הגלוקוז. התכשיר מטפורמין, ניתן במתן פומי, במינון של 850 מג', פעמיים ביום, כ- 3 חודשים טרם תחילת הטיפול בגונדוטרופינים להשראת ביוץ. נמצא כי השימוש בתכשיר העלה את שיעור הביוצים וההריונות, ומאידך הפחית את שיעור ההפלות המוקדמות. כמו כן, נמצא כי התכשיר גרם לירידה בלחץ הדם, כולסטרול, גלוקוז ואינסולין.
- טיפול בהפרעות הרמונליות נוספות
תת - יתר פעילות בלוטת התריס
הטיפולים התרופתיים להפרעות ההורמונליות בבלוטת התריס מותאמים לבעיה - יתר או חסר של פעילות בלוטת התריס.
למקרים של תת פעילות של בלוטת התריס ניתן התכשיר אלטרוקסין.
למקרים של יתר פעילות בלוטת המגן (היפרפרולקטינמיה) ניתנים התכשירים הבאים: דוסטינקס, פרילק, פרלודל.
לטיפול ביתר פעילות של בלוטת יותרת הכליה ניתנים סטרואידים (פרדניזון ודקסהמטזון).
טיפול באי-פוריות מסיבה מכאנית
הטיפול באנדומטריוזיס תלוי במיקום הנגעים, בחומרתם וברצון המטופלת להרות. בקרב מטופלות בגיל הפוריות, מטרת הניתוח הינה להסיר את הנגעים ולהפריד את ההדבקיות בחלל הבטן. במטופלות אשר אינן מעוניינות להרות מידית ניתן לבצע את הניתוח בכדי למנוע התפשטות המחלה ופגיעה עתידית בחצוצרות והשחלות. לאחר הניתוח נהוג לטפל בתכשירים הורמונליים (גלולות, תכשירים פרוגסטגניים או אנדרוגניים) או אנטי הורמונליים.
שיטת הסרת השרירנים נקבעת בהתאם למיקומם של השרירנים. שרירנים הבולטים לחלל הרחם, ניתן להסיר ע"י ניתוח היסטרוסקופי באמצעות מכשיר אופטי המוחדר דרך הנרתיק. שרירנים הממוקמים בתוך הדופן או פונים לחלל הבטן ניתן להסיר ע"י לפרוסקופיה, כלומר ניתוח שבו חודרים לדופן הבטן. תכשירים אנטי הורמונליים עשוייםלכווץ חלקית ובאופן זמני את השרירנים ולהפחית את הצורך בניתוח. לנשים מבוגרות שאינן מעוניינות בילודה ניתן להציע כריתת רחם לטיפול בבעיה. כיום קימות שיטות נוספות לטיפול ברחם שרירני כמו חסימת כלי דם או באמצעות אולטרה-סאונד, אך שיטות אלו אינן מומלצות עדין למטופלות המעוניינות להרות.