עבור נשים אשר מתעניינות בהקפאת ביציות, אחד הדברים שהכי חשוב לדעת הוא כיצד משפרים את סיכויי ההצלחה בתהליך? כלומר, כיצד שאיבת הביציות והקפאתן יעברו על הצד הטוב ביותר ולאחר מכן, כיצד החזרת הביציות המופרות לאחר הפשרתן תגדיל את הסיכוי לקליטת ההיריון.
ראשית, שאיבת ביציות אינה "מבזבזת" אותן, כל אישה נולדת עם מספר קבוע של ביציות שנע בין 1-2 מיליון ביציות. אך עם ההגעה לבגרות מינית נשארות כ- 400 אלף ביציות בלבד.
לאחר מכן, בכל ביוץ חלה ירידה נוספת של עוד כמה מאות ביציות. כדי להעריך את הרזרבה השחלתית, חשוב לעבור בדיקות דם הורמונאליות ובדיקת אולטרה סאונד. מדובר בבדיקות פשוטות שיכולות לסייע לכל אישה להעריך את מצב הפוריות שלה ולהיערך בהתאם.
לכן, הקפאת ביציות היא למעשה הליך של שימור הפוריות שמבטיח את היכולת להרות בעתיד, כאשר מספר הביציות יהיה נמוך יותר, בשל גיל או מצב בריאותי. על מנת לשפר את הסיכויים להרות בעתיד מאותן ביציות מוקפאות, רצוי להקפיא לפחות 8 עד 10 ביציות בשלות כמובן בתלות בגיל המטופלת.
שימוש בתרופות הורמונאליות להשראת ביוץ הינו הליך מקובל ואינו מסוכן אשר מגדיל את הסיכוי לשאוב יותר ביציות. במהלך התקופה בה נשאבות הביציות, המטופלת מקבלת מדי יום זריקה של הורמונים מסוגים שונים אשר נקבעים בהתאם לפרוטוקול הטיפול המותאם לרזרבה השחלתית וגילה של המטופלת.
צפו בכתבת הווידאו בה דר' אלי גבע, מומחה לפוריות והפריה חוץ-גופית וחלוץ הקפאת הביציות לשימור הפוריות, מרחיב על טיפול הקפאת הביציות ומסביר כיצד הוא מתבצע בפועל.
דר' אלי גבע בשיתוף עם וואלה - Family Guide | פרק 12